Waadklank, secretariaat: Boskrânne 13, 9036KX MENAAM

 secretariaat@waadklank.nl (0518-451887)

Evenementen NoordwestFryslân

[LINK] Muziek en Concert agenda

Zet uw activiteit gratis in de spotlight
[INFO] en aanmelding

Waadklank Nieuws en activiteiten

Op zaterdag 8 juni organiseert CMV Excelsior Schraard in samenwerking met Brassband Halleluja Menaam en Advendo Franeker een Hafabra-concert in Menaam. Een unieke avond waar drie orkestvormen te horen zullen zijn: harmonie, fanfare en brassband.

Poster Hafabra concert 8 juni MediumHarmonie
Het Harmonieorkest dat ervoor zorgt dat ook de klanken van instrumenten als de klarinet en de fagot in de sporthal zullen klinken, is Advendo Franeker onder leiding van Siemen Hoekstra. Voor het 65-koppige orkest is het HaFaBra-concert, na een intensief jubileumjaar in 2022 en succesvol concours-jaar in 2023, pas het derde optreden van het jaar 2024.

Gedurende dit optreden wil Advendo laten zien een veelzijdige vereniging met ook veelzijdige muzikanten te zijn. Dat blijkt uit de muziek, die varieert van zeer klassiek tot zeer modern. Maar ook uit de muzikanten, daar er veel ruimte is voor solo’s en de bespeelster van de contrabas ook een instrument bespeelt dat ze, in tegenstelling tot haar grote en zware contrabas, fluitend mee kan nemen naar repetities en concerten.

Fanfare
CMV Excelsior Schraard is een bloeiende muziekvereniging, opgericht in 1922. Schraard is een klein terpdorp gelegen tegen de Afsluitdijk, in de gemeente Súdwest Fryslân. Excelsior is gepassioneerd en ambitieus met muziek bezig. Excelsior heeft zich de laatste decennia ontwikkeld van een dorpsfanfare uit de 5e divisie naar een fanfare die nu uit komt in de eerste divisie. Sinds november 2023 staat Excelsior onder leiding van dirigent Gijs Heusinkveld. Fanfare Excelsior is initiatiefnemer van deze avond en heeft een gevarieerd programma samengesteld.

Brassband
Brassband Halleluja Menaam maakt het drietal voor deze avond compleet. Muziekvereniging Halleluja werd opgericht op 8 november 1892. Hiermee is Halleluja één van de oudste muziekverenigingen in Friesland en Nederland. Oorspronkelijk was Halleluja een fanfare, maar in 1966 werd gekozen voor een nieuwe opzet en ging de verenging verder als brassband.

Muzikaliteit en plezier staan altijd voorop binnen onze vereniging. Onze deelnames aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en concoursen zijn verschillende keren beloond met mooie prijzen. In Menaam geven we regelmatig mooie concerten. Zoals het concert ter ere van ons 130-jarig jubileum met sopraan Melissa van Voorst en ons jaarlijks terugkerende Lenteconcert. Brassband Halleluja staat sinds februari 2024 onder leiding van Nynke Jaarsma. Geniet tijdens deze avond van de mooie klanken van de koperinstrumenten die de brassband kenmerkt.

Meer dan voorgaande willen we nu nog niet prijsgeven. Om er achter te komen wat deze orkesten in hun mars hebben, is de opdracht duidelijk: neem een kijkje in de Roelengahal en geniet van alle drie de orkesten. We verwelkomen jullie graag tijdens dit unieke Hafabra-concert in de Roelengahal in Menaam. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kassa. Kom op tijd, want vol is vol!

Alle informatie op een rij

  • Zaterdag 8 juni
  • Roelengahal, Rypsterdyk 23 te Menaam
  • Inloop vanaf 19.15 uur
  • Aanvang om 19.45 uur
  • Entree €5

Bron: PR Halleluja Menaam [WEBSITE]

[dit artikel delen op]