Waadklank, secretariaat: Boskrânne 13, 9036KX MENAAM

 secretariaat@waadklank.nl (0518-451887)

Evenementen NoordwestFryslân

[LINK] Muziek en Concert agenda

Zet uw activiteit gratis in de spotlight
[INFO] en aanmelding

Waadklank Nieuws en activiteiten

Op zaterdag 14 oktober om 15.30 uur is het eindelijk zover: de langverwachte start van het Nij Talint Orkest in Sint-Annaparochie. In Ons Huis aan de Beuckelaerstraat staat een grote groep volwassenen klaar om koffers vol instrumenten te openen en de muzikale uitdaging aan te gaan. Het Nij Talint orkest biedt niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar het is ook een geweldige manier om sociale banden te versterken.

Een Harmonie van Instrumenten
De deelnemers hadden de keuze uit een breed scala aan instrumenten, variërend van bugel en klarinet tot trompet, dwarsfluit, euphonium, slagwerk, saxofoon en altblokfluit. Het was een harmonie van geluiden en tonen, waarbij iedereen de kans kreeg om zijn of haar favoriete instrument te bespelen. Die allereerste ervaring van het instrument in de handen en de eerste noot blazen was onvergetelijk. Na deze bijzondere kennismaking was het al snel tijd voor de eerste klanken en het samenspel. Dit alles werd mogelijk gemaakt dankzij de stapsgewijze en toegankelijke begeleiding van Guus Pieksma van "Mear mei Muzyk", inclusief een map vol inspiratie en duidelijke uitleg.

NTO SintAnnaparochie 506A5279 Medium NTO SintAnnaparochie 506A5264 Medium NTO SintAnnaparochie 506A5237 Medium

Professionele Begeleiding en Lokale Samenwerking
We zijn verheugd dat voor dit bijzondere muziekproject extra docenten vanuit Seewyn Kunsteducatie deelnemen, met Harmke Bijlsma die zich richt op saxofoon en Eric Roelofsen die de hele groep deelnemers begeleidt richting het slotconcert. Bovendien wordt dit initiatief ondersteund door fantastische lokale muziekverenigingen, zonder hun enthousiaste betrokkenheid zou een project van deze omvang eenvoudigweg niet mogelijk zijn.

Op Weg naar een Feestelijk Slotconcert
De blije gezichten en de bruisende energie van deze middag vormen slechts het begin van ons gezamenlijke avontuur om muzikaal te schitteren. We zijn allemaal op weg naar een feestelijk slotconcert. Bij “Mear mei Muzyk” draait alles om het plezier in samen muziek maken. En het mooie is: iedereen kan het! Muziek is een tijdloze bron van vreugde en inspiratie!

Voor meer informatie over de voortgang kun je terecht bij Marianne Zijlstra-Hoek van Stichting Seewyn Kunsteducatie via beheer@seewyn.nl.

Bron en foto's: Seewyn - Nij Talint Orkest [LINK]

[dit artikel delen op]