Waadklank, secretariaat: Boskrânne 13, 9036KX MENAAM

 secretariaat@waadklank.nl (0518-451887)

Evenementen NoordwestFryslân

[LINK] Muziek en Concert agenda

Zet uw activiteit gratis in de spotlight
[INFO] en aanmelding

Waadklank Nieuws en activiteiten

FRANEKER - Op 30 september was het dan eindelijk zover: de langverwachte start van het Nij Talint Orkest in Franeker. Met een overweldigende opkomst en een gemêleerd gezelschap van enthousiaste deelnemers was het een ochtend om niet snel te vergeten. En dit is slechts het begin; alle deelnemers zijn samen op weg naar een mooi slotconcert dat het hoogtepunt van dit muzikale avontuur zal vormen.

Instrumentale Diversiteit

De deelnemers konden kiezen uit een breed scala aan instrumenten: bugel, klarinet, dwarsfluit, trompet, euphonium, gitaar en saxofoon. Het was een feest van klanken en tonen, waarbij iedereen de kans kreeg om zijn of haar favoriete instrument te bespelen. Na een korte kennismaking met de instrumenten, was het binnen een uur al tijd voor samenspel en de eerste klanken. De snelheid waarmee dit gebeurde, was te danken aan de deskundige en toegankelijke begeleiding van Guus Pieksma, die met zijn jarenlange ervaring de deelnemers wist te inspireren. Extra hulp kwam vanuit de lokale muziekvereniging en Jan Calf als gitaardocent. Deze samenwerking zorgde voor een extra dimensie en maakte de ochtend compleet.

NTO F 506A5081 Medium NTO F 506A5139 Medium
  Start Nij Talint Orkest - Locatie Franeker - Foto: Roelof Vries

Jouw Kans om Muzikaal te Schitteren!

Heb je de start gemist maar kriebelt het om mee te doen? Geen nood, er zijn nog meer kansen om je aan te sluiten! Zowel in Harlingen als in Sint-Annaparochie kun je nog instappen. Het is een unieke gelegenheid om als volwassene, zelfs zonder muzikale ervaring, een instrument te leren bespelen in een orkestsetting. In Harlingen begint de eerste repetitie op vrijdag 6 oktober om 19.30 uur in het Gebouw van het Stedelijk aan de Hoogstraat 55. In Sint-Annaparochie is de aftrap op zaterdag 14 oktober om 15.30 uur in Ons Huis aan de Beuckelaerstraat 2.
Je kunt je tot een week voor de eerste repetitie aanmelden bij Marianne Zijlstra-Hoek van Stichting Seewyn Kunsteducatie via beheer@seewyn.nl. Doe je mee, bij een prachtig selectie muziekverenigingen in de regio ben je van harte welkom!
[dit artikel delen op]