IMG 6011 winnaar Edwin Terpstra.JPGbc MediumEdwin Terpstra heeft zaterdagavond 1 april de eerste prijs in ontvangst genomen bij de ‘Stim van Waadhoeke’ met een prachtig optreden van het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. Edwin wint daarmee een optreden samen met Advendo bij de Agrarische dagen in Franeker. De tweede prijs is gewonnen door Inge Teertstra die het nummer ‘The show must go on’ van Queen op een prachtige wijze vertolkte. De derde prijs was voor Aleida Verboom met het nummer ‘At Last’

In een volle Koornbeurs genoot het publiek overduidelijk van de diversiteit van de vocalisten en muziekstijlen. Het voltallige harmonieorkest onder begeleiding van Siemen Hoekstra zorgde voor de muzikale begeleiding van de artiesten. Het was voor de jury die bestond uit Burgemeester Marga Waanders, Rob Taekema en Willy van Balen dan ook een lastige klus om een winnaar aan te wijzen. Zeker ook omdat het niveau onder de zanger en zangeressen erg hoog lag.

Tijdens het concert is ook Bert Liefers onderscheiden met een oorkonde en een gouden speld voor zijn 40-jarige muzikale carrière bij Advendo Franeker. Naast hoornist binnen het orkest is Bert ook voorzitter van de Muziekcommissie en zorgt hij samen met de dirigent voor de muzikale planning.

Bron: Advendo Franeker
Foto's: Natalie Meijer


IMG 5899 orkest advendo zangeres Jacquelien Broersma.JPG Medium