UTRECHT 25 en 26 oktober 2019 - De Brassband Looft den Heer uit Bitgummole behaalde een dubbelsucces op het Nederlands Brassband Kampioenschap te Utrecht. Mede door de prachtige reslutaten uit het verleden, promoveerde de brassband van de 3e naar de 2e divisie. Met deze stap moesten zij het opnemen tegen 9 andere brassbands in deze divisie.

Tijs beste kornetHet resultaat mag er zijn. Onder leiding van hun dirigent Gijs Heusinkveld behaalde de brassband maar liefst 94 punten, goed voor een zeer verdiende 2e plaats. Bijzonder om na zo'n overstap naar een hogere divisie zo goed te presteren. Het bleef echter niet bij voornoemd succes. Hun jonge en talentvolle solo-cornettist Tijs Dijkstra (19) wist de jury te overtuigen met zijn optreden en pakte hiermee de solistenprijs in de 2e divisie.

Naast Looft den Heer waren ook de Waadklank orkesten "Blaast de Bazuin" Oude- en Nieuwe Bildtdijk onder leiding van Piet Visser en Halleluja Menaam onder leiding van Ido Gerard Kempenaar van de partij. Blaast de Bazuin scoorde eveneens hoog. Zij behaalde met 90 punten een 2e plaats in de 4e divisie. Halleluja Menaam had meer moeite met hun overstap van de 4e naar de 3e divisie. Zij bleven jammergenoeg steken op een 8e plaats met 85 punten.


Meer informatie is te vinden op:

https://www.brassbandlooftdenheer.nl/
http://www.hallelujamenaam.nl/
www.blaastdebazuin.nl