Waadklank, secretariaat: Boskrânne 13, 9036KX MENAAM

 secretariaat@waadklank.nl (0518-451887)

Winter Verwonder Land - Muziekvereniging Advendo Boksum-Blessum-Deinum
Onder leiding van dirigent Jorrit Laverman.

20191214 Poster AdvendoBBD   Met medewerking van:
  • Janny van der veen - Zang
  • Rinze Leeverink - Orgel
  • Sybren Annema - Verhaal

Zaterdag 14 december 2019 - 20:00 uur in de
Sint Janskerk te Deinum.


 

 

 

Masterclass/Workshop “klein koper” (Trompetten-Cornetten) voor Waadklank leden.

Zoals in de Waadklank vergadering is besproken, gaan wij workshops organiseren voor meerdere instrumentgroepen. De eerste staat gepland op 25 januari 2020.
Deze workshop klein koper staat onder leiding van dhr. Siemen Hoekstra.

  • Aanvang 13:00 uur te Tzummarum.
  • Niveau vanaf B-Diploma of vergelijkbaar niveau.
  • Nadere informatie en invulling binnenkort.

Informeer jullie muzikanten klein koper en reserveer deze datum. Er zijn aan de deelname geen kosten gebonden.
Opgaven kan via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Franeker - Op zondagavond 24 november organiseert Christelijke muziekvereniging Advendo de derde editie van het Gouden Koralen Concert in de Martinikerk te Franeker. Het concert begint om 19:00 uur.

Martinikerk foto Guido Hibma SmallTijdens het concert speelt Advendo, onder leiding van Siemen Hoekstra, bewerkingen van grootse koralen zoals ‘Canterbury Choral’ en ‘As The Deer’. Ook zijn er momenten waarbij meegezongen kan worden. Koralen zijn al sinds de oprichting van de vereniging een belangrijk onderdeel van het repertoire. De eerste twee edities van het Gouden Koralen Concert zijn zeer positief ontvangen. Een derde editie in de imposante Martinikerk is daarom ook een logisch vervolg.Het concert wordt gehouden op zondag 24 november om 19:00 in de Martinikerk te Franeker. Om de onkosten te kunnen dekken bedraagt de entree € 7,50. Donateurs ontvangen tegen inlevering van hun kortingsstrookje € 1,- korting. Kaarten zijn te koop aan de kassa en zijn ook vooraf te reserveren via de website www.advendo-franeker.nl. Voorafgaand aan het concert is er nog een speciale actie voor nieuwe donateurs. Bezoekers die op deze avond donateur worden van Advendo, mogen gratis naar binnen.

Gouden Koralen Concert Advendo 24 november in MartinikerkPoster GKC Advendo

MINNERTSGA - De fanfare van Christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga organiseert op zaterdagavond 14 december om 20.00 uur een zeer speciaal slotconcert in samenwerking met grote muzikale talenten  in de Meinardskerk te Minnertsga.

Jubileumjaar

De muziekvereniging viert dit jaar haar 125 jarig jubileum. Als afsluiting van de vele festiviteiten en concerten wordt nog één keer uitgepakt met een verassend concert van hoog muzikaal niveau. Het is wederom gelukt om getalenteerde  gasten naar Minnertsga te halen, te weten Matthijs Leffers, tuba, het Calure Kwartet en Simon Bouma, orgel.

Retrospective

De fanfare brengt een gevarieerd programma, van pop tot klassiek. Daarnaast vindt de  wereldpremière van het werk Retrospective plaats. Dit stuk is speciaal voor het jubileumjaar voor de fanfare gecomponeerd door Rob Goorhuis. Het is een prachtig werk, waar de fanfare druk voor gerepeteerd heeft, onder andere tijdens een studieweekend.

Drie zeer verschillende ingrediënten, waarvan de eerste twee de geschiedenis van Minnertsga betreffen, werden gesmeed tot een spannende compositie: Bauke Tjibbeles, de vroeg 20ste eeuwse pionier op het gebied van de astronomie, de verwoestende kerkbrand van 3 juni 1947 en het slotkoraal van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Matthijs Leffers - Tuba

Foto Matthijs Leffers, fotograaf Foppe Schut.Matthijs Leffers maakt zijn hele leven al muziek. Hij begon aan de piano, waarna hij rond zijn 8ste begon met de eerste lessen op een koperinstrument en op zijn 11de verder ging op de Tuba, waarop hij zich op dit moment probeert te onderscheiden en te ontwikkelen op vele vlakken. Na te zxxijn begonnen bij de fanfare in Leens, is Matthijs doorgestroomd naar het conservatorium in Groningen, waar hij Cum Laude is afgestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Matthijs twee keer een Erasmus beurs gekregen om zo twee semesters in Hannover te kunnen studeren bij Professor Jens Bjørn-Larsen.

Matthijs won diverse prijzen, onlangs heeft hij het prestigieuze Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen. Deze prijzen stimuleren hem nog meer om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de Tuba te laten klinken en te laten overkomen op een groter publiek. 

Tijdens het concert zal hij laten horen wat hij in huis heeft en wat er allemaal wel niet kan op een Tuba. U zult versteld staan!
Foto Matthijs Leffers, fotograaf Foppe Schut.

Calure Kwartet

Het jonge, maar getalenteerde Calure Kwartet bestaat uit Eline de Vries (viool), Camille Buitenhuis (viool),  Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) en is opgericht in 2015. De leden leerden elkaar kennen in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarvan ze aanvoerder en concertmeester zijn geweest. Sindsdien spelen ze met veel plezier samen en treden ze ook regelmatig op.

Foto Calure kwartet MediumFoto Calure Kwartet, Fotograaf André van der Vries

Foto ElineOok op solistisch gebied zijn ze actief. Ze zijn allemaal prijswinnaars van verscheidene concoursen, zowel nationaal als internationaal. Momenteel studeren de musici aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze zich ook als kwartet kunnen blijven ontwikkelen. Eline de Vries had een belangrijk aandeel bij het herdenkingsconcert van de fanfare in mei dit jaar, dit smaakte naar meer. Eline zal ook met begeleiding van de fanfare een solowerk van verbluffend hoog niveau laten horen.
Foto Eline de Vries, fotograaf Marjanka Fotografie


Simon Bouma

Simon Bouma is in Minnertsga bekend als de dirigent van dameskoor Different Sound. Simon speelt  prachtig orgel. De fanfare en Simon hebben alle meerder malen prettig met elkaar samen gewerkt. Tijdens dit concert zal de fanfare samen met Simon op Orgel een geweldige symfonie spelen wat garant staat voor kippenvel bij het publiek. 

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de voorverkoop á €10,-bij de Dagwinkel, Martha's bloemen, de leden van de fanfare, of bestel via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Tevens zijn er kaartjes te koop aan kassa voor  €12,50

Meer informatie is te vinden op www.oranje-minnertsga.nl of volg de vereniging op Facebook en Instagram.

Zondag 24 november 15:30 uur in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente te Ouwe-Syl,

Koffieconcert van CMV Excelsior onder leiding van dirigent Johan Postma.

Entree gratis plus een bakje koffie.


Koffieconcert 24 11 1

ENSCHEDE 23 november 2019 - Na de nodige repetitietijd, een studieweekend in Kollumeroord, een openbaar concert en nog een try-out concert in Boerakker, eindelijk het moment voor deelname aan het concertconcours te Enschede. Aan dit concours deden 15 orkesten (harmonieën en fanfares) mee uit heel Nederland. Ieder orkest deelnemend in de eigen divisie, (5e t/m 1e hoogste).

Het concours in Muziekcentrum te Enschede wordt jaarlijks georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior Losser, mede onder auspiciën van de OBM (Overijsselse bond van muziekverenigingen)

IMG 3939 Constantia Enschede SmallFanfare Constantie kwam samen met 4 andere orkesten uit in de 2e divisie. Onder leiding van Paul van Gils werden een openingswerk en 2 concertwerken gespeeld. Constantia opende het concert met "Where Eagles soar" (Waar adelaars in de lucht stijgen). Een fraai werk van Steven Reineke en gearrangeerd door Erik Rozendom. Daarna "De Ruigewaard" van Jan de Haan en "Lake of the Moon" van Kevin Houben. Twee pittige concertwerken waarbij de nodige solistische delen en karakteristieke overgangen de werken opdeelde in sterk uiteenlopen muzikale delen. Al met al een concert van zo'n 40 minuten.

Na afloop van het optreden hadden zowel dirigent als muzikanten het gevoel dat er prima gespeeld was. Echter vanuit het orkest op het podium is het muzikale resultaat geheel anders dan de belevenis in de zaal, alwaar een 3-tal kritische juryleden het optreden muzikaal moesten beoordelen.

Pas na de concert optredens van Crescendo Voorthuizen en Arti uit Oirschot, kwam het oordeel van de Jury. Het zinderende moment dat de vele repetitie- en oefenuren worden beloond of....


1e Prijs met lof en Ereprijs
Het resultaat bracht een einde aan een dag spanning en luisterplezier. Het resultaat 90,75 punten "1e prijs met lof" Een resultaat dat geen ander orkest dit concours kon overtreffen. Hierdoor mocht Constantia Menaam ook na afloop van dit concours, de Ereprijs (hoogst aantal punten) in ontvangst nemen.

Een prachtig optreden van Constantia dat het komende jaar haar 125e jubileumjaar zal vieren.
Meer weten over Constantia [WEBSITE]
Foto en geluidsfragment met dank aan Harold Snipper van Studio Snippert. [GELUID]

UTRECHT 25 en 26 oktober 2019 - De Brassband Looft den Heer uit Bitgummole behaalde een dubbelsucces op het Nederlands Brassband Kampioenschap te Utrecht. Mede door de prachtige reslutaten uit het verleden, promoveerde de brassband van de 3e naar de 2e divisie. Met deze stap moesten zij het opnemen tegen 9 andere brassbands in deze divisie.

Tijs beste kornetHet resultaat mag er zijn. Onder leiding van hun dirigent Gijs Heusinkveld behaalde de brassband maar liefst 94 punten, goed voor een zeer verdiende 2e plaats. Bijzonder om na zo'n overstap naar een hogere divisie zo goed te presteren. Het bleef echter niet bij voornoemd succes. Hun jonge en talentvolle solo-cornettist Tijs Dijkstra (19) wist de jury te overtuigen met zijn optreden en pakte hiermee de solistenprijs in de 2e divisie.

Naast Looft den Heer waren ook de Waadklank orkesten "Blaast de Bazuin" Oude- en Nieuwe Bildtdijk onder leiding van Piet Visser en Halleluja Menaam onder leiding van Ido Gerard Kempenaar van de partij. Blaast de Bazuin scoorde eveneens hoog. Zij behaalde met 90 punten een 2e plaats in de 4e divisie. Halleluja Menaam had meer moeite met hun overstap van de 4e naar de 3e divisie. Zij bleven jammergenoeg steken op een 8e plaats met 85 punten.


Meer informatie is te vinden op:

https://www.brassbandlooftdenheer.nl/
http://www.hallelujamenaam.nl/
www.blaastdebazuin.nl